Laat lesmateriaal maken van jouw bedrijfskennis.

Voor je medewerkers, gasten, klanten of cliënten.
voor jouw doelgroep

Geef je bedrijfskennis uit

Kennis gaat vaak vooraf aan veranderingen. Lesmateriaal en educatie zorgen meestal niet direct voor gedragsverandering maar bepaalde informatie kan helpen of zelfs noodzakelijk zijn om het beoogde gedrag überhaupt mogelijk te maken.

Daarom maakt GedragenVerandering.com lesmateriaal van de kennis of informatie van jouw organisatie. Om het op een leuke en verantwoorde manier te kunnen delen met jouw doelgroep of volggroep. Denk aan boeken, handleidingen, posters, kaarten, video’s en apps voor bijvoorbeeld medewerkers of klanten. 

Wij – per project een team van deskundigen – kunnen helpen met het verzamelen van de kennis en informatie. Wat wil je dat anderen te weten komen, leren of voor ogen houden? We ordenen de aangeleverde info en brengen dat op creatieve wijze in allerlei methodische werkvormen over aan jouw doelgroep, met een aantrekkelijke en heldere vormgeving. 

Rechts: Gedragsverandering verloopt bij mensen en dieren volgens dezelfde wetmatigheden. Voor het aanleren van nieuw gedrag bij paarden die angst hebben voor vervoer schreef ik: Handboek Trailerlaadtraining.

Voor foliedrukkers

Vakboek

Dit boek schreef ik voor de foliedrukbranche. De vormgeving werd een studentenproject op het Grafisch Lyceum uit Eindhoven. Het boek is destijds uitverkocht en nog in te zien bij een aantal bibliotheken.

Olivier Visser, Adjunct-Hoofdredacteur van het grafisch vakblad Pers, schreef:

“Foliedruk heeft zich ontworsteld aan de marges van de druktechniek. Grafische vormgevers, drukwerkinkopers, boekbinders en reclame-ontwerpers hebben de charmes van foliedruk ontdekt. De kennis van deze hoogdrukttechniek heeft echter geen gelijke tred gehouden met de enorme populariteit. De aandacht voor foliedruk in zowel grafischtechnische als grafisch-esthetische opleidingen loopt niet in de pas met de groei die het drukprocédé heeft doorgemaakt.

Dit boek beoogt beide disciplines een leidraad te geven in de foliedruktechniek. Het maakt de lezer vertrouwd met de basistechnieken van de foliedruk, besteedt uitgebreid aandacht aan materialenkennis, toepassingsmogelijkheden en de parameters die bepalend zijn voor het drukprocédé. Het is daarmee het eerste allround vakboek voor foliedrukkers én hun opdrachtgevers.”

 

 

Een buitenles voor De Kleine Aarde uit Boxtel

Zoeken, plukken en proeven

Vereniging Kleine Aarde Netwerk wilde graag dat de bezoekers van De Kleine Aarde (Boxtel) op educatieve wijze kennis konden maken met het eetbare groen uit het park. Uit de briefing kwamen de kernwoorden ‘doen en beleven’ naar voren.

We maakten 5 leskaarten waarmee bezoekers in het park op zoek kunnen gaan naar de ingrediënten voor hun thee, soep, salade, omelet of kruidenboter. Een wegwijzer voor jong en oud in ‘Klokhuis-taal’, waarmee je de oogst onderzoekt, plukt, ruikt en rauw proeft en tot slot klaarmaakt in de keuken en er samen van eet en drinkt. Suzannehuijs.nl droeg bij aan de tekstredactie en gaf de kaarten deze prachtige vormgeving. 

Duurzaam doen

Thema duurzaamheid in het onderwijs

Gemeente Breda ondersteunt via de Educatiewijzer scholen met een breed aanbod van activiteiten waarmee leerkrachten hun lessen kunnen verrijken om zo de belevingswereld van kinderen te vergroten.

In opdracht van en in samenwerking met de gemeente Breda maakten we een aanvullend praktijkdeel voor het lespakket #wegmetAfval in Breda, voor groep 7/8 en de brugklas. Het is een excursie geworden met opdrachten bij Vindingrijk Kringloopwarenhuis en Milieustation Spinveld Breda.

In een samenwerking met de gemeente en het groenteam van educatieve Boerderij Wolfslaar te Breda, maakten we voor groep 5/6 van het basisonderwijs de boerderijles ‘Waar komt ons eten vandaan?’ Met een routekaart om appels te plukken, honing te halen, eieren te rapen, de stallen te mesten en pannekoeken te bakken van het gemalen graan.

 

MBO

Keuzedelen Duurzaamheid

Samen met Jan Juffermans droeg ik in 2016 en 2021 inhoudelijk bij aan de Keuzedelen Duurzaamheid (in het beroep A, B, C en D) van Uitgeverij Savantis.