Gedragsscan, interventie op maat, workshop en train de trainer.

Ontdek de kracht en mogelijkheden van OBM.
Voor analyse en doelen

De Gedragsscan

Dit is een sessie van gemiddeld drie uur voor de leidinggevende(n) of het management binnen je organisatie. We gaan samen aan tafel en bespreken het vraagstuk of de knelpunten waar jullie tegenaanlopen. We stellen de huidige en gewenste gedragssituatie vast.

Ook kom je te weten waarom OBM goed aansluit bij Lean, Six Sigma, Agile, ITIL, Insights en andere verbeterprogramma’s. En hoe door de toepassing van OBM automatisch:

  • medewerkers meer uit zichzelf gaan halen,
  • je meer bereikt met je doelgroep (zoals medewerkers, klanten, leden of burgers)
  • het leidinggeven makkelijker gaat,
  • de samenwerking en het plezier in het werk verhoogt.

Dit zijn dus positieve neveneffecten wanneer je via OBM toewerkt naar het hoofddoel: realisatie van doelen, verbeterde prestaties.

Na de sessie ontvang je de beschrijving van de bedrijfscase met helderheid over de return on investment van het OBM-traject.

Interventies door GedragenVerandering.com

OBM versneld invoeren

Soms is het praktischer om de kennis niet eerst zelf in huis te halen maar om een interventie aan ons uit te besteden. Bijvoorbeeld bij een eenmalig doel of omdat een vraagstuk of situatie op korte termijn actie vereist. 

Zo’n interventie geeft meteen ook een goede kijk op OBM en de mogelijkheden. 

Workshop. Voor een leuk en leerzaam teamuitje!

De paardenkracht van consequenties

Deze unieke workshop geeft je voorgoed een andere kijk op gedrag. Je leert én ervaart de kern van Organizational Behavior Management en je gaat de gedragsveranderingstechnieken meteen toepassen.

Tijdens deze 3-uur durende training ga je ook aan de slag met het trainen van een paard! Je gaat het dier iets leren, namelijk een nieuw stukje gedrag. Omdat de verandertechnieken bij mensen en dieren hetzelfde zijn, ga je door deze training direct het resultaat van OBM zien.

Goed om te weten is dat de training voor het paard aangenaam is. Daarbij loopt hij los in een binnen- of buitenbak en is in zijn vertrouwde omgeving. Jij als deelnemer staat aan de andere kant van het hek en traint het dier op afstand. Je hoeft dus niet van paarden te houden en mag er bang voor zijn. Het is dan ook geen paardencoaching wat we doen, we zouden ook een hond, kip of andere diersoort kunnen trainen.  

Voor wie?
Deze workshop is bedoeld voor leidinggevenden en iedereen die wie wil weten  wat OBM is en wat positieve gedragsverandering kan betekenen voor hun organisatie. Maar ook voor alle medewerkers of andere betrokkenen van een gedragsinterventie. De workshop is een bijzonder teamuitje dat zowel leuk als leerzaam is.

Quotes: 

Dura Vermeer – “Mooie praktijkoefeningen Organizational Behavior Management, mét en tussen de paarden. De principes van gedragsverandering werden letterlijk zichtbaar”.

FrieslandCampina – “Bijzondere oefeningen met paarden. Zeer krachtig om direct het effect te merken.”

Maak kennis met OBM

Lezing voor jouw doelgroep

Het complexe van gedragsverandering wordt in deze speelse lezing in één keer duidelijk. Met veel sprekende praktijkvoorbeelden zie je hoe de natuurwetenschappelijke principes verlopen bij zowel mensen als dieren. En bovenal ontdek je hoe je gewenst gedrag in samenwerking met de groep of de persoon die je (bege)leidt, blijvend kunt bevorderen en realiseren.

De lezing wordt inhoudelijk aangepast aan het doel en de doelgroep van jouw (netwerk)bijeenkomst.

Train de trainer

In company opleiding

Het doel van de opleiding is dat er binnen je organisatie de kennis en vaardigheden komen om OBM zelfstandig en duurzaam toe te kunnen blijven passen, als vast managementinstrument.

Wat is het organisatievraagstuk? Waar ligt de leerbehoefte? Het kennistraject is altijd op maat, precies wat past bij jouw organisatie, medewerkers, vraagstukken en situaties.

Via het kennistraject:

  • leert elke betrokkenen de impact en mogelijkheden van OBM kennen
  • leer je vraagstukken omzetten naar bijbehorend gedrag
  • leer je gedrag analyseren en (sub)doelen stellen
  • beschrijf je veranderplannen en meet je het -proces
  • word je vaardig in de trainingstechnieken
  • leer je interventies begeleiden en intern vertegenwoordigen

Desgewenst wordt er een examen afgenomen. Niet noodzakelijk voor OBM in je organisatie, wel kan een certificaat gewenst zijn voor de deelnemers.

Intense 3-daagse

Onderdompeling

Als deelnemer kom je niet alleen alles te weten over gedragsontwikkeling in organisaties, maar maak je de verandertechnieken ook eigen door training.

Je werkt aan een actueel vraagstuk of issue uit je organisatie aan de hand van de gedragsscan en het 7 stappenplan van OBM. 

De onderdompeling heeft een goede mix van theorie en praktijk. Je leert de impact van OBM kennen en je gaat  de mogelijkheden benutten in je organisatie of op je afdeling.

Voor jouw doelgroep

Je bedrijfskennis uitgeven

Hoewel lesmateriaal en educatie op zichzelf niet direct leiden tot gedragsverandering, kan specifieke informatie wel helpen, of zelfs noodzakelijk zijn, om gewenst gedrag überhaupt mogelijk te maken.

Om deze reden ontwikkelt GedragenVerandering.com lesmateriaal op basis van de kennis en informatie van jouw organisatie. Dit materiaal wordt op een boeiende en verantwoorde wijze gedeeld met jouw doelgroep of volggroep, in diverse vormen zoals boeken, handleidingen, posters, kaarten, video’s en apps, gericht op bijvoorbeeld medewerkers of klanten.

Lees meer, over wat we eerder uitgaven.